Eix Besòs-Llobregat. Cicle “Transversalitats Metropolitànes”

Els cicle Transversalitats Metropolitanes, coordinat per Oriol Nel·lo, geògraf, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, vol promoure la reflexió conjunta sobre la realitat metropolitana des de dues localitats situades, respectivament, a les ribes del Llobregat i del Besòs: L’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet. Dues ciutats, la segona i la vuitena de Catalunya, que compten, plegades, amb una població similar a la de la província de Lleida, que tenen en comú nombrosos problemes, reptes, així com grans potencialitats i una necessitat: definir i fer escoltar els seus interessos.

Inscripció prèvia i gratuïta a través d’aquest formulari: https://forms.gle/opJK1YyF2UJJAFrQ8

PROGRAMA

Transversalitats Metropolitanes constarà en quatre debats i dues sessions de treball de camp.

Els debats transversals seran sessions en les que es debatrà la problemàtica metropolitana des de la perspectiva de les nostres ciutats. Cada sessió s’iniciarà amb la conferència d’una persona experta, que serà seguida d’un col·loqui amb els assistents, al que es convidarà a participar entitats ciutadanes representatives d’ambdues ciutats. Les sessions es podran seguir presencialment i per streaming.

Les exploracions metropolitanes tindran per objectiu donar a conèixer sobre el terreny les especificitats, problemes i potencialitats d’alguns dels barris situats, respectivament, a les ribes del Besòs i del Llobregat. Seran recorreguts guiats d’unes 3 hores.

ORGANITZACIÓ I DATES

Transversalitats Metropolitanes és organitzat conjuntament per l’Espai de debat Tres Quarts per Cinc Quarts de L’Hospitalet, per Gramenet Metropolitana de Santa Coloma de Gramenet i per la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona. També, compta amb el suport dels ajuntaments de L’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet.

El cicle es desenvoluparà en 6 sessions durant els mesos d’octubre i novembre de 2022.

L’HOSPITALET DE LLOBREGAT (Centre Cultural Metropolità Tecla Sala) i també en streaming a través del nostre canal de YouTube https://www.youtube.com/c/LHESPAIDEDEBAT

Dijous 27 d’octubre a les 18:00h“El repte de l’habitatge”, amb Carme Trilla, economista i presidenta de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona.

Dijous 3 de novembre a les 18:00h“El repte de la cohesió”, amb Marisol Garcia, sociòloga, professora de la Universitat de Barcelona.

Dissabte 5 de novembre de 10 a 12h: ruta. Punt de trobada: Metro Santa Eulàlia, sortida pont de la Torrassa.

SANTA COLOMA DE GRAMENET (Centre d’Art Contemporani Can Sisteré) i també en streaming a través del nostre canal de YouTube https://www.youtube.com/c/LHESPAIDEDEBAT

Dimarts 15 de novembre a les 18:00h: “El repte de la mobilitat”, amb Carme Miralles, geògrafa, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Dimarts 22 de novembre a les 18:00h: “El repte dels recursos”, amb Maite Vilalta, economista.

Dissabte 26 de novembre de 10 a 12h: ruta. Punt de trobada: Metro Santa Coloma.

* Reconeixement d’un crèdit ECTS per als estudiants de la Universitat de Barcelona que compleixin els requisits que imposa la universitat: 80% d’assistència obligatòria; redacció d’un breu text sobre un dels temes del cicle -el proposarà i qualificarà el coordinador del cicle-.

You May Also Like

Sopar literari amb Alberto Valle

Salut i sanitat després de la COVID-19

Any electoral, any de canvis?

Montesquieu ha mort? la separació de poders en crisi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *