Fa unes setmanes, milers de persones es van manifestar a favor de la sanitat publica arreu del país. Una vegada més, s’ha reivindicat la falta de mitjans i de temps (es demana un mínim de 10 minuts per pacient), una limitació d’agendes i una millora de les condicions laborals dels professionals per evitar que marxin a altres països.
En quina situació es troba la salut i la sanitat després de la COVID-19? De tot això parlarem el proper dijous 2 de març amb Antoni Plasència.
Antoni Plasència Taradach és Director General de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) des d’octubre de 2014. També és Consultor Mèdic del Departament de Salut Internacional de l’Hospital Clínic de Barcelona i Professor Associat de la Universitat de Barcelona. Com a director d’ISGlobal, lidera un equip de més de 500 persones compromeses amb la millora de la salut global i la promoció de l’equitat en salut a través de l’excel·lència en la investigació i el trasllat i aplicació del coneixement.
La seva activitat professional se centra principalment en l’epidemiologia i la salut pública, combinant la pràctica, la investigació, la formació i la gestió, amb una amplia perspectiva biològica, social i ambiental de la salut i els seus determinants. Ha desenvolupat una extensa activitat en el camp dels sistemes de salut i la salut pública, incloent el disseny de polítiques, la planificació estratègica i la implementació i avaluació de programes i serveis, en àrees clau de la salut global, tals com les malalties infeccioses, la salut materno-infantil, lesions, salut ambiental i desigualtats en salut.
(Font: ISGLOBAL)