Sopar literari amb Gemma Lienas

Compromís (literari) amb la vida

Les seves darreres obres són un clar reflex del món de l’autora: pels més petits ha escrit Petits contes amb grans valors, als lectors més joves els ofereix. Mai de la vida et deixaria tirada i el seu primer llibre sobre feminisme, La rebel·liço de les noies. I en un assaig pel lector adult, Drets fràgils retrata una generació de dones que van lluitar i segueixen lluitant per la igualtat entre homes i dones, i a Satisfier. Parlem de sexe es dona veu a dones per saber com viuen la sexualitat. 

La seva darrera novel·la, La vida privada de Carmina Massot (Univers, 2022), és un cant a les dones que a través del seu comportament lliure van començar a obrir portes a les noves generacions.

Gemma Lienas 

Gemma Lienas (Barcelona, 1951) és una escriptora catalana, feminista i conferenciant. Durant 15 anys ha estat editora executiva en diverses editorials. Abans d’això, durant 12 anys va ser també professora de llengua i literatura, i va impartir cursos de postgrau sobre tècniques editorials i estructures narratives a la Universitat de Barcelona. La millor manera de saber qui és Gemma Lienas és veient, gairebé, el centenar de llibres que ha publicat per adults, joves i nens i que han comptat amb l’aprovació de la crítica, i sobretot del públic lector.

Una de les seves sèries més populars i traduïdes és El diari de la Carlota que explica per a adolescents temes tan delicats com les drogues, el sexe, la immigració o el feminisme, amb una perspectiva oberta i contemporània. També han estat populars les sèries infantils d’Emi i Max La tribu de Camelot. Ha rebut premis nacionals i internacionals, ha estat Menció d’Honor de l’IBBY. Amb El fil invisible, novel·la guanyadora del Premi Sant Joan de narrativa 2018, consolidà la seva trajectòria com a autora literària. El premi Vaixell de Vapor per Jo, en Watson i l’armari de la Jacqueline la confirma com una autora de sòlida trajectòria en l’àmbit infantil i juvenil.

Font: Asterisc Agents

You May Also Like

Sopar literari amb Alberto Valle

Salut i sanitat després de la COVID-19

Any electoral, any de canvis?

Montesquieu ha mort? la separació de poders en crisi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *