Són les xarxes socials una eina de polarització i trinxera política? amb Xavier Peytibi

Són les xarxes socials les culpables de la polarització política? Són les xarxes socials les eines que tenen els populismes per a aconseguir visibilitat i poder? O són eines per a conèixer millor que mai la política i l’actualitat? Probablement ambdues coses. El ponent parlarà de com es comunica a la xarxa i com aquesta es converteix cada cop més sovint en una cerca constant de visibilitat per a grups polítics més radicalitzats, i una trinxera en que grups organitzats es dediquen a increpar l’adversari polític o atacar als propis polítics, aprofitant l’anonimitat. Però també, quan hi ha nom i cognoms, existeix el que es coneix com “l’efecte de desinhibició online”, que explica la major propensió a trencar les “normes socials” quan un individu es troba en un entorn online que en un offline, ja que sent que tindrà menys conseqüències. No sempre va ser així, ni sempre és així. Cal comprendre com s’actua a les xarxes per a saber com millorar la comunicació política.

You May Also Like

Sopar literari amb Alberto Valle

Salut i sanitat després de la COVID-19

Any electoral, any de canvis?

Montesquieu ha mort? la separació de poders en crisi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *