Refer Catalunya IV: Entrevista al MHP Artur Mas

REFER CATALUNYA. ANY DE CRUÏLLA? 

L’any 2022 va començar, pel que fa al panorama polític català, amb dues notícies de diferent signe.

Una, que cal qualificar com a bona, és que per primera vegada des de fa més d’una dècada, Catalunya ha començat l’any amb pressupostos fruit d’un acord entre les forces del govern i En Comú Podem. Consideracions polítiques al marge, que el país tingui pressupost hauria de permetre el desenvolupament de polítiques concretes amb un marc estable d’actuació.

L’altre noticia, però, no és gaire bona o dit d’una altra manera, és molt dolenta. De nou, la llengua, un factor cultural i que hauria de ser cohesionador és motiu de disputa. Les sentències del TSJC sobre l’ús de les diferents llengües a les aules ha endegat un aspre debat que més enllà dels raonaments acadèmics ha provocat un enfrontament, moltes vegades visceral, entre diferents sectors de la societat catalana.

Cal preguntar-se, a la vista de les diferents notícies amb les que vam començar l’any, si al llarg d’aquest 2022, mantindrem la tònica dels últims temps o podem, per fi, donar pas a un període constructiu on els problemes del dia a dia prenguin tot el protagonisme de la vida política i social del país. Així mateix, cal veure si les causes vinculades al procés que han de passar pels tribunals poden entorpir el clima d’entesa i la gestió del govern.

Per analitzar-ho, per intentar esbrinar si el 2022 serà un any més o un de cruïlla, tindrem l’oportunitat de parlar amb el MHP Artur Mas, President de la Generalitat entre els anys 2010 i 2016, que conversarà amb la periodista Milagros Pérez Oliva.

 

You May Also Like

Sopar literari amb Alberto Valle

Salut i sanitat després de la COVID-19

Any electoral, any de canvis?

Montesquieu ha mort? la separació de poders en crisi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *