Cicle: Està en perill la democràcia? amb Manuela Carmena

Hem de témer per la democràcia?

La democràcia ha estat descrita com el millor sistema polític possible. No és perfecte però permet dirimir els conflictes de manera pacífica y assolir un bon equilibri entre la llibertat individual i la construcció del bé comú. Però d’un temps ençà les democràcies occidentals presenten símptomes inquietants: corrupció, degradació de la vida institucional, manca de respecte per les regles del joc, un discurs polític basat en l’exageració i la distorsió de la realitat i una actitud més procliu a l’enfrontament que al diàleg. L’augment de les desigualtats i la impotència de la política davant els grans poders econòmics nacionals i transnacionals creen un malestar social que pot abocar a noves formes d’autoritarisme. Davant aquestes dinàmiques, està en perill la democràcia? Quines són les principals amenaces? Com es pot defensar i enfortir?

Per parlar de tot això, la periodista Milagros Pérez Oliva conversarà amb Daniel Innerarity, Manuela Carmena i Joaquim Bosch, que ens donaran una perspectiva ètica, política i jurídica del tema.

You May Also Like

Montesquieu ha mort? la separació de poders en crisi

Espai de reflexió: dona, vida i llibertat

Salut mental, la baula feble del nostre temps, amb Milagros Pérez Oliva i Susana Brignoni

Conversa literària amb Joan-Carles Mèlich

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *